Telefoon/WhatsApp

+ 31 (0)6 144 56 467

E-mail

petra@spithost.nl

Bereikbaar

online 24/7

Delen van kennis en ervaringen met collega’s in het werkveld, hoe prettig is dat wanneer je als zelfstandig ondernemer bent. Dat vind ik persoonlijk erg inspirerend en verhelderend. Het brengt me op nieuwe idee├źn, maakt dat mijn netwerk zich vergroot en helpt om effici├źnter te werken voor de klanten. In dit werkveld ben je niet elkaars concurrenten, maar elkaars collega’s en met het aanboren van een nieuw domein (het voortgezet onderwijs) is het ook weer heerlijk om zo kennis te maken met nieuwe samenwerkingspartners.

Het werkveld is in de praktijk vaak nog erg gesegmenteerd, maar ik zie daar echt ontwikkelingen in de samenwerking ontstaan. Onderwijs en zorg zoeken elkaar steeds vaker op, primair onderwijs en voortgezet onderwijs ontwikkelen projecten waarin ze iets voor de leerlingen en elkaar betekenen en de driehoek school, gezin, kind wordt vaker gezien als belangrijke samenwerking, niet alleen in verbeterde communicatie en contacten.

Ben ik een optimist? Jazeker! Is het allemaal zo mooi als het klinkt? Wel wanneer je het groeiproces ziet en oog hebt voor de stappen en stapjes die daarin door alle partijen worden gezet. En in die waardering voor het groeiproces zit in mijn ogen ook de ruimte om de samenwerking te zoeken en samen passend onderwijs vorm te geven.

Als kind leerde ik de tegeltjeswijsheid ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Tegenwoordig voor mij vaak vertaald naar de quote van Ghandi: ‘Be the change you want to see in the world’.

Ik geniet nu van de gesprekken, door corona meestal online, met mensen in of betrokken bij het werkveld. Op dit moment met collega’s, ouders, leerlingen en zorgpartners in (o.a.) het voortgezet onderwijs, die zich inzetten voor passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Op zoek naar overeenkomsten en verschillen en leren van elkaars ervaringen en kennis.

Als echte netwerker, sociaal dier en ondernemer (sinds 1997) neem ik daarin met regelmaat het initiatief. Dat levert verrassende nieuwe contacten en inzichten op.

Wat kan ik genieten van mijn werk!

Aanbevolen artikelen