Telefoon/WhatsApp

+ 31 (0)6 144 56 467

E-mail

petra@spithost.nl

Bereikbaar

online 24/7

Petra Spithost – Begeleider Passend Onderwijs Hoogbegaafdheid

Wilt u weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met me op!

Ik ben natuurlijk niet alleen Begeleider Passend Onderwijs HB.

Priv├ę ben ik ook moeder van dochter (28, Istanbul) en zoon (22, Leeuwarden) en echtgenoot en bedrijfsgenoot van Klaus Spithost.
Samen met Klaus en 4 poezen wonen en varen we met ons schip Harmonie en zijn heuse waterzigeuners. Dat maakt ons flexibel in waar we wonen en werken. En daar houden we allebei van. In de winter hebben we een vaste ligplaats in Leeuwarden.

En als ondernemer blijf ik breed geïnteresseerd in mensen, technologische ontwikkelingen, varen en daarmee varend erfgoed en hoogbegaafdheid. Een combinatie die maakt dat ik graag blijf kijken naar mogelijkheden en kansen en graag meedenk met ondernemers en ondernemende mensen.

Met mijn ervaring in het voltijd HB-onderwijs en de opleiding tot ECHA Specialist in Gifted Education (RITHA, Radboud Universiteit, Nijmegen) ligt mijn focus op passend onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen in het primair en voortgezet)onderwijs. Met mijn kennis, ervaring als professional en ‘gewoon’ als mens ondersteun ik hierbij graag organisaties, scholen en individuen (met helaas soms een wachtlijst of korte stop).

Ik werk (o.a.) samen met het Samenwerkingsverband primair onderwijs Friesland als specialist hoogbegaafdheid en het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Groningen Ommelanden als projectleider hoogbegaafdheid en begeleid scholen vanuit het PAT HB (Preventief Ambulant Traject).

Verder deel ik mijn kennis en ervaring graag middels workshops en trainingen en ben ik docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen voor RITHA: Radboud International Training on High Ability. Een opleiding voor diploma RITHA specialist gifted education en het diploma tot ECHA specialist gifted education.