Telefoon/WhatsApp

+ 31 (0)6 144 56 467

E-mail

petra@spithost.nl

Bereikbaar

online 24/7

En toen was er het Corona-virus… een uitdaging voor het onderwijs én ouders om de kinderen te laten blijven leren.

De digitale middelen maken het scholen gelukkig redelijk makkelijk om in contact te blijven met de kinderen, ook hier aan boord. Veel uitgeverijen bieden hun online pakketten gratis ter beschikking. En leerkrachten en ouders delen hun ideeën en ervaringen. Aan middelen en materialen zal het niet liggen.

Toch is deze nieuwe werkelijkheid echt wel even wennen. Zeker omdat we niet weten hoe lang deze periode van thuisonderwijs gaat duren. De eindtoetsen voor groep 8 worden dit jaar niet gehouden. Dat geeft in ieder geval duidelijkheid en rust.

De leerlingen die ik normaal in het onderwijs of thuis begeleid spreek en zie ik nu via Skype, Zoom, Facebook (besloten groepen) en WhatsApp. Met collega’s op de scholen overleg ik via Teams. Met mijn ICT-achtergrond ondersteun ik waar mogelijk, deel ik tips en help iedereen met veel plezier op weg.

De creativiteit in het benutten van de (digitale) mogelijkheden komt helemaal tot bloei. En daar krijg ik enorm veel energie van geef ik toe.

De zorg voor onze zorgkinderen neemt wel toe. Passend Onderwijs Thuis vraagt net een stapje extra. Geen kind gelijk en niet alle oplossingen zijn voor iedereen in de thuissituatie ook passend. Ook thuis blijft dit dus een stukje maatwerk. En ook daarin zullen we als professionals (en ouders) heel creatief moeten zijn.

De oproep op www.passendonderwijsthuis.nl om de ervaringen met elkaar te delen ondersteun ik daarom van harte!

Aanbevolen artikelen